Welkom!

kennis van binnenuit

Nieuws

vanuit de VIenG

Evenementen

netwerken en kennis

Sponsoren

overzicht en links

Ron's column

kennis van buiten

Inloggen  \/ 
x
Lid worden
x

Evenementen

evenementen

De VIenG organiseert met enige regelmaat evenementen...

...meer over evenementen...

Sponsoren

sponsors

De VIenG is verheugd met het aantal sponsoren...

...meer over sponsoren...

NieuwsARCHIEF

nieuws

De VIenG archiefpagina van nieuwsartikelen...

...bekijk het nieuwsarchief...

13 reactie zaal t 26 afsluiting t 11 computerruimte t

Save the Date: vrijdag 21 juni 2019!

De komende VIenG Themadag staat in het teken van innovatieve toepassing van techniek!
Van (nieuwe) mogelijkheden, devices en apps tot beleid, eisen en randvoorwaarden zoals Security.
 
Als vanouds in de vertrouwde Soesterduinen.
 
Zet het in je agenda en tot 21 juni !
 
Jullie VIenG Bestuur.


Themadag samenwerking rondom de zorg 1 februari 2019

Hierbij gaat het om de vraag hoe bedrijven denken over samenwerking met instellingen, patiënten, zorgverzekeraars, gemeenten, maar ook met andere leveranciers. Binnen dit thema vragen wij sponsoren wat de visie is hierop en wat de zorgsector in 2019 aan ontwikkelingen en innovaties mag verwachten. 


Themadag Innovatie 23 november 2018

Op vrijdag 23 november was de themadag in het teken van Innovatie. We mochten die dag te gast zijn bij de firma Huawei in Amsterdam. Uiteraard hoorden we de visie van Huawei op ontwikkelingen in de gezondheidszorg maar natuurlijk hadden we ook nog een aantal andere interessante sprekers bereid gevonden om hun kijk op innovatie in de zorg met ons te delen. 

 


EPD Themadag 5 oktober 

Op vrijdag 5 oktober was er weer de jaarlijkse goedbezochte EPD dag op onze bekende lokatie in Soest. Het EPD is ondertussen gemeengoed geworden. Elke zorgverlener heeft ondertussen een volledig uitgerold EPD in gebruik. De Nederlandse markt voor de ziekenhuizen  is vrijwel verdeeld tussen Chipsoft en Epic. Maar wat hebben we als patiënt nu eigenlijk aan het EPD? Wat merken ervan en worden mijn gegevens als patiënt nu al uitgewisseld tussen ziekenhuizen als ik daar toestemming voor heb gegeven? Hoe zit het met de beveiliging van dergelijke systemen? Kan ik mijn eigen PGO nu al koppelen? Werken ziekenhuizen allemaal met een eigen PGO, heb ik straks als patiënt meerdere PGO‘s? Dit was onderwerp van gesprek tijdens deze zonovergoten themadag waarbij we opnieuw kennis van binnenuit hebben gedeeld. 


Themadag de overdracht van zorginformatie in de keten

15 juni was er de VIenG Themadag, op onze vertrouwde locatie met als onderwerp "de Overdracht van Zorginformatie in de keten".

Er was een boeiend programma en behalve de nodige presentaties ook voor het eerst een mini-workshop waarbij vooral het uitwisselen van ervaringen als nuttig doel werd ervaren.

We combineerden de kennis van binnenuit met inspiratie van buiten - van buiten onze sector dus. Er kwamen interessante staaltjes uit de sector langs van de nodige nieuwe ontwikkelingen die kansen bieden voor het effectief overdragen van informatie in keten en regio. 


 

Verslagen van de themadagen zijn te lezen op deze pagina (alleen voor de leden).

Meer evenementen... | Evenementenarchief...

Bent u al lid van de VIenG?

Bent u werkzaam in de gezondheidszorg en is ICT een belangrijk onderdeel van uw functie? Wilt u buiten uw eigen organisatie kijken? Wilt u kennis en ervaring delen met vakgenoten?

U kunt zich dan aanmelden bij de VIenG. Klik hier voor meer informatie, of meld u direct aan via het aanvraagformulierpinkroccadezorg.jpginfozorg.jpglinkassist.jpgbeterhealthcare.jpgtruecom.jpgwinvision.jpgortec.jpgimprivata.jpgbizzdesign.jpgh2wpartners.jpgeverywhereim.jpgveeam.jpgopenline.pngqsight.jpgicon.jpgamac.jpgrvc.jpgafas-software.jpgfirstresultancy.jpgmitopics.pngausserhoferbos.pngservitect.jpgcuravista.pngtools4ever.jpgenovation.jpgcam.jpgascom.jpgcentric.jpginforeports.jpgnorisk.jpgdragon1.jpgdna.jpgcapgemini.jpgiqmessenger.pngchipsoft.pnginview.jpgvosko.jpgquint-wellington-redwood.jpgi3-groep.pngictz.jpgstrict.jpgsectra.jpgsmartaim.jpgcsc.jpgmediware.jpg