Welkom!

kennis van binnenuit

Nieuws

vanuit de VIenG

Evenementen

netwerken en kennis

Sponsoren

overzicht en links

Ron's column

kennis van buiten

Inloggen  \/ 
x
Registreren
x

Evenementen

evenementen

De VIenG organiseert met enige regelmaat evenementen...

...meer over evenementen...

Sponsoren

sponsors

De VIenG is verheugd met het aantal sponsoren...

...meer over sponsoren...

NieuwsARCHIEF

nieuws

De VIenG archiefpagina van nieuwsartikelen...

...bekijk het nieuwsarchief...

13 reactie zaal t 26 afsluiting t 11 computerruimte t

Themadag samenwerking rondom de zorg 1 februari 2019

Hierbij gaat het om de vraag hoe bedrijven denken over samenwerking met instellingen, patiënten, zorgverzekeraars, gemeenten, maar ook met andere leveranciers. Binnen dit thema vragen wij sponsoren wat de visie is hierop en wat de zorgsector in 2019 aan ontwikkelingen en innovaties mag verwachten. 

Direct aanmelden?


Themadag Innovatie 23 november 2018

Op vrijdag 23 november was de themadag in het teken van Innovatie. We mochten die dag te gast zijn bij de firma Huawei in Amsterdam. Uiteraard hoorden we de visie van Huawei op ontwikkelingen in de gezondheidszorg maar natuurlijk hadden we ook nog een aantal andere interessante sprekers bereid gevonden om hun kijk op innovatie in de zorg met ons te delen. 

 


EPD Themadag 5 oktober 

Op vrijdag 5 oktober was er weer de jaarlijkse goedbezochte EPD dag op onze bekende lokatie in Soest. Het EPD is ondertussen gemeengoed geworden. Elke zorgverlener heeft ondertussen een volledig uitgerold EPD in gebruik. De Nederlandse markt voor de ziekenhuizen  is vrijwel verdeeld tussen Chipsoft en Epic. Maar wat hebben we als patiënt nu eigenlijk aan het EPD? Wat merken ervan en worden mijn gegevens als patiënt nu al uitgewisseld tussen ziekenhuizen als ik daar toestemming voor heb gegeven? Hoe zit het met de beveiliging van dergelijke systemen? Kan ik mijn eigen PGO nu al koppelen? Werken ziekenhuizen allemaal met een eigen PGO, heb ik straks als patiënt meerdere PGO‘s? Dit was onderwerp van gesprek tijdens deze zonovergoten themadag waarbij we opnieuw kennis van binnenuit hebben gedeeld. 


Themadag de overdracht van zorginformatie in de keten

15 juni was er de VIenG Themadag, op onze vertrouwde locatie met als onderwerp "de Overdracht van Zorginformatie in de keten".

Er was een boeiend programma en behalve de nodige presentaties ook voor het eerst een mini-workshop waarbij vooral het uitwisselen van ervaringen als nuttig doel werd ervaren.

We combineerden de kennis van binnenuit met inspiratie van buiten - van buiten onze sector dus. Er kwamen interessante staaltjes uit de sector langs van de nodige nieuwe ontwikkelingen die kansen bieden voor het effectief overdragen van informatie in keten en regio.

 


Zorg&ICT 2018 

Als VIenG-lid mochten we je ook dit jaar weer uitnodigen voor de speciale VIP toegang voor de Zorg&ICT 2018. Meer hierover in onze speciale nieuwsbrief die aan onze leden is verzonden. 

Zorg & ICT is het jaarlijkse hoogtepunt voor actuele informatie, zichtbare innovatie en inspiratie op het gebied van digitaal gedreven zorg. Bent u zorgprofessional, ICT´er, manager of directeur bij een zorg- of overheidsinstelling? Dan mag u Zorg & ICT niet missen!

Kom van 17 t/m 19 april 2018 naar Jaarbeurs, Utrecht voor een bezoek aan Zorg & ICT!

Waarom u Zorg & ICT niet mag missen?

> Inspirerende sessies over actuele onderwerpen zoals digitale transformatie, GDPR en cybersecurity in de zorg o.a.:

  • Registratie aan de Bron in de praktijk - dr. Marc Seelen, CMIO bij UMCG
  • 3D printing in de traumachirurgie - Lars Brouwers, chirurg in opleiding en arts-onderzoeker bij Radboud UMC/Elisabeth-Tweesteden ziekenhuis
  • VIPP, een uitdagend programma om realistische stappen te zetten - Ingrid van Es en Maarten Fischer, NVZ
  • Zorg & ICT in het Prinses Maxima Centrum voor kinderoncologie - Richard Kamman, CIO bij Prinses Máxima Centrum
  • Masterclass data science in de zorg - Wouter van der Bij, Data consultant bij Ynformed

> NIEUW! Innovaties voor en door zorginstellingen
Bekijk in de Computable Future Lab innovatiezone hoe zorginstellingen zoals GGzE, Prinses Maxima Centrum, Argos Zorggroep, BrabantZorg en Stichting Zorggroep Tangenborgh hun innovaties demonstreren op het gebied van sensortechnologie, gegevensuitwisseling, diagnostiek en de toepassing van augmented reality en kunstmatige intelligentie.

> Ontmoet 180 leveranciers
Maak kennis met exposanten die een breed, compleet en actueel overzicht bieden van de laatste
oplossingen, toepassingen en diensten ter optimalisatie van de zorg.

Investeer een dag(deel) en vertrek boordevol ideeën en energie om de zorg in uw zorginstelling te
verbeteren!

Voor wie? Directie en management, zorgprofessionals en ICT´ers in de zorg.
Wanneer? 17, 18, 19 april 2018 van 9.30 – 16.30 uur
Waar? Jaarbeurs, Utrecht – Hal 1
Kosten? Deelname is kosteloos

Zorg & ICT 2018 logo RGB


Nieuwjaarsbijeenkomst 26 januari 2018

Op vrijdag 26 januari 2018 organiseerde de VIenG een themadag voor leden en sponsoren van de VIenG. Dit was in de vorm van een nieuwjaarsbijeenkomst onder het thema "AVG en beveiliging van data en systemen in het algemeen”.  

AVG okay, maar HOE DAN? Bedrijven hebben 2 jaar de tijd gekregen om passende maatregelen te treffen voor de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Inmiddels is het vijf voor twaalf en de meeste bedrijven beseffen nu pas dat er heel wat komt kijken om de AVG goed te regelen. Integriteit en vertrouwelijkheid kennen we wel van de NEN7510 maar doelbindingsprincipe, rechtmatigheid, behoorlijkheid en transparantie, dataminimalisatie, juistheid principe, opslag beperking, verantwoordingsplicht, verwerkersovereenkomst?

In grote lijnen snappen we wel wat het inhoud. Maar nu de Autoriteit Persoonsgegevens per 25 mei 2018 langs kan komen vragen we af hoe dit alles geregeld moet worden. Wat moeten we dan laten zien? Waar worden we op getoetst? En hoe dan? Er zwerven Excel sheets rond waar een eenvoudige administratie bijgehouden kan worden welke persoonsgegevens verwerkt worden. Makkelijker gezegd dan gedaan als je bedenkt dat een ziekenhuis enkele honderden registratie bronnen heeft en een universitair ziekenhuis enkele duizenden. Je redt het dan niet met een periodieke audit op een Excel. Maar hoe dan wel? En hoe weet je dan waar al deze gegevens “wonen”, welke applicaties verwerken ze en waar vliegen deze gegevens allemaal heen?

 


 

Verslagen van de themadagen van 2017 zijn te lezen op deze pagina (alleen voor de leden).

Meer evenementen... | Evenementenarchief...

Bent u al lid van de VIenG?

Bent u werkzaam in de gezondheidszorg en is ICT een belangrijk onderdeel van uw functie? Wilt u buiten uw eigen organisatie kijken? Wilt u kennis en ervaring delen met vakgenoten?

U kunt zich dan aanmelden bij de VIenG. Klik hier voor meer informatie, of meld u direct aan via het aanvraagformulierpinkroccadezorg.jpgamac.jpgtruecom.jpgnorisk.jpgqsight.jpgquint-wellington-redwood.jpgascom.jpgortec.jpgsmartaim.jpgictz.jpginforeports.jpgcapgemini.jpgicon.jpgafas-software.jpgveeam.jpgwinvision.jpgtools4ever.jpgopenline.pngausserhoferbos.pnginview.jpgmediware.jpgvosko.jpgchipsoft.pnglinkassist.jpgcsc.jpgdragon1.jpgstrict.jpgcuravista.pngsectra.jpginfozorg.jpgeverywhereim.jpgi3-groep.pngdna.jpgh2wpartners.jpgmitopics.pngbeterhealthcare.jpgfirstresultancy.jpgiqmessenger.pngimprivata.jpgbizzdesign.jpgservitect.jpgrvc.jpgcam.jpgenovation.jpgcentric.jpg